Szukaj na tym blogu

15.01.2012

pstrąg z nadzieniem szpinakowo- orzechowym


Składniki:
Po 1 pstrągu na osobę
szpinak
orzechy
cytryna
trochę masła
sól
pieprz
folia aluminiowa do papilotów

Pstrąga sprawiamy, pozbawiamy go kręgosłupa i ości "żebrowych", solimy,pieprzymy, skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na bok niech naciąga smakami.
Szpinak przemażamy na patelni w niewielkiej ilości masła, przyprawiamy solą i pieprzem, następnie dorzucamy pokruszone orzechy i jeszcze trochę podduszamy.

Następnie tak przygotowany szpinak nakładamy do naszego pstrąga .Nakładamy taką ilość farszu aby po

złożeniu płatów ryby nie nie był z niej wypychany.
Układamy pstrąga na foli aluminiowej, wysmarowanej masłem, zawijamy papilota.
Tak przygotowana rybę wkładamy do nagrzanego piekarnika 170*C i pieczemy około 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz